Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Μια πρώτη γνωριμία...

Αν σας χαρακτηρίζει και εσάς η αναποφασιστικότητα, η συνεχής δημιουργία και το ψάξιμο για οτιδήποτε καινούριο, αν κατά βάθος είστε τελειομανής και ανήσυχο πνεύμα τότε μην το συζητάτε καν, θα γίνετε οι καλύτεροι φίλοι με την Μαρίνα Φραγκεσκίδου.

Στα 30 της χρόνια, σταθμός ζωής έχουν συνηθίσει να λένε κάποιοι, δεν την πήρε η κρίση ηλικίας, όχι! Την πήρε όμως η ατελείωτη διάθεση να γράψει το πρώτο της βιβλίο. Αυτό που κρατάτε τώρα στα χέρια σας. Αν είχε ξενύχτη; Είχε, όμως κέρδισε η όρεξη για αυτό το καινούριο παράθυρο που άνοιξε.

Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη συγγραφική της απόπειρα, αλλά με τη γραφή είχε "δεσμούς" από πολύ παλιά. Από τα μαθητικά της χρόνια, η Μαρίνα είχε αρχίσει να δίνει ζωή σε δικούς της στίχους. Άλλο ένα όνειρο που πραγματοποίησε αφού ένα από τα τραγούδια της μελοποιήθηκε και πήρε μορφή σε ένα cd single Κύπριου τραγουδιστή.

Μεγαλωμένη στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα και αποφάσισε να κάνει τρομερές αλλαγές στη ζωή της. Όμορφες αλλαγές που άλλοτε την ευχαριστούν και άλλοτε βέβαια την κάνουν να θέλει να βάλει τις φωνές! Το μόνο σταθερό που έχει κρατήσει είναι ο σύζυγος της, που μαζί του είναι από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ στην συνέχεια ολοκλήρωσε και τις επαγγελματικές της σπουδές σαν εγκεκριμένος λογιστής (ACA). Δούλεψε σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε Κύπρο και Ελλάδα. Η απόλυση που της ήρθε λόγω οικονομικής κρίσης και περικοπών, ήταν ένας ακόμα λόγος για να κάνει επιτέλους ένα όνειρο πραγματικότητα, δεν υπήρχε χρόνος βλέπετε να το αναβάλει άλλο μιας και η αντίστροφη μέτρηση για να έρθουν τα πάνω κάτω στη ζωή της έχει αρχίσει.

1 σχόλιο:

ΠΝΑΣΕ

Για κάθε πισώπλατη μαχαιριά. Για ανθρώπους που δεν άξιζαν το χρόνο σου.  Για όσα μαθαίνεις και θέλεις να ουρλιάξεις. Για κάθε σ...